Viaplay in Nederland

In maart start de nieuwe streamingdienst Viaplay in Nederland. Voorlopig mikt het platform vooral op sportliefhebbers. Het kocht tot nu toe de rechten van de Formule 1, het WK Darts, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga.

Toch houdt het daar niet bij op: Viaplay gaat ook films en series streamen. Ze hebben nogal wat eigen producties uit Zweden, waar ze vandaan komen, en uit de rest van Scandinavië. We verwachten dat er op termijn ook Nederlandse producties zullen verschijnen.

Hoeveel kost het?

Een abonnement op de app van Viaplay kost 13,99 euro per maand.

Voor klanten van KPN

Nieuwe klanten van KPN krijgen het abonnement op de videodienst een jaar lang cadeau. Dat is natuurlijk een hele goede deal, zeker voor de vele fans van de Formule 1 die niets van Max Verstappen willen missen.

Bestaande klanten grijpen mis, al komt KPN hen ook tegemoet. Zij krijgen korting op de Viaplay-abonnementsprijs van 13,99 euro en betalen straks 9,99 euro.

Voor klanten van Ziggo

Ter kennismaking krijgen Ziggo-klanten de kans om Viaplay vier maanden te proberen voor in totaal 20 euro (5 euro per maand). Daarna wordt de prijs het gewone 13,99 euro per maand.

Andere aanbieders

Andere tv-aanbieders zijn nog in onderhandeling met Viaplay over de mogelijkheden. 

Formule 1

Tot nu toe konden Nederlandse Formule 1-fans terecht bij Ziggo voor hun portie Max Verstappen en Lewis Hamilton. Maar vanaf het nieuwe seizoen (start 20 maart 2022) wordt dat toch echt Viaplay. En dat is niet de enige verandering. De Zweden besloten een heel nieuw duo het commentaar te laten verzorgen. 

Dus geen Olav Mol meer. Het nieuwe duo heet Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. En zij verzorgen samen het commentaar.

F1: Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk

Valkenburg was kind aan huis op het circuit, Heemskerk racete voor het team van zijn ouders, dus de mannen kennen elkaar al sinds hun jonge jaren.

Nelson Valkenburg werkt al 13 jaar als autosportcommentaar en het duo werkte samen ook al als co-commentatoren voor Eurosport bij de 24 uur van Le Mans. 

Lees meer

F1: Amber Brantsen

Presentator Amber Brantsen vertrok bij de NOS om de studio-uitzendingen van de Formule 1-races te presenteren. Ze vervangt daarmee Rob Kamphues. Wie de vaste gasten van Amber worden, is nog niet bekend. Wel bekend is dat Amber een grote Formule 1-fan is. Volgens Amber gaat het nieuwe programma journalistieker en kritischer worden dan we zijn gewend. 

Lees meer

F1: Stéphane Kox

De nieuwe pitreporter wordt Stéphane Kox, zelf ook in bezit van een race-carrière. Zij vervangt Jack Plooij. Stéphane heeft helemaal geen tv- of internet-ervaring, maar de blondine heeft wel als voordeel dat ze meerdere coureurs nog kent uit haar kart-tijd. 

F1: De analisten 

Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zijn volgend jaar de vaste analisten in de studio, zij worden aangevuld met een poule van kenners die af en toe aanschuiven. Rob Kamphues en Robert Doornbos keren in de nieuwe opzet niet meer terug.

Darts

Waar het darts tot nu toe gratis en voor niets was te zijn op RTL 7, moeten de liefhebbers vanaf 2022 uitwijken naar Viaplay om de pijlen de 180 in te zien vliegen. Viaplay heeft de rechten van alle PDC-toernooien waaronder het World Darts Championship, Premier League Darts, World Cup of Darts, World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Grand Slam of Darts, de Players Championship en de World Series of Darts Finals.

NENT (het moederbedrijf van Viaplay) en PDC gaan ook samenwerken om een live dartsevenement in Nederland op te zetten met 's werelds beste darters.

Vooral het World Darts Championship, oftewel het WK Darts, dat altijd aan het eind van het jaar op het programma staat, is razend populair. In 2021 gooien de dames en heren hun pijlen trouwens van 15 december tot 3 januari, voor de laatste keer op RTL 7. 

Snooker

Viaplay heeft een deal met Matchroom Sport gesloten en daar hoort ook snooker en pool bij. Dat geldt voor de wedstrijden Snooker's Champion of Champions en voor Championship League-evenementen in Nederland, net zoals de World Pool Masters, World Pool Championship, World Cup of Pool, US Open Championship en de Mosconi Cup.

Nog meer sport

Daarnaast brengt Viaplay nog veel meer sport, waaronder tafeltennis, bowling, basketbal en korfbal. Viaplay gaat ook vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan streamen, net zoals en KSW mixed martial arts.

Films & series

Naast heel veel sport biedt Viaplay ook internationale films en series, plus content voor kinderen. 

Viaplay Originals

Viaplay heeft tot nu toe zo'n dertig 'originals' in de bibliotheek waaronder Love Me, The Box, Honour, Threesome en Partisan, de winnaar van de Canneseries 2020. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland voor 2022.

Daarnaast wordt er geïnvesteerd in Nederlandse Viaplay Originals, maar daar is verder nog niets over bekend. 

Internationale films en series

Verder zal de streamingdienst internationale films en series aan het aanbod toevoegen, met spraakmakende content van Hollywood-studio's als MGM en Sony, waaronder films als Men in Black, Tomb Raider, Walker, Dr. Death, Charlie's Angels en Jumanji: The Next Level

Kinderen

Voor kinderen is er ook het een en ander te zien zoals Peppa Pig, My Little Pony en LEGO Ninjago.

Laatste nieuws