De Olympische Spelen

23 juli tot 8 augustus 2021 in Tokio

Medaillespiegel Nederland

Nederland heeft wat pech gehad op de Olympische Spelen in Tokio, maar wat hebben wij ook veel schitterende momenten gezien. Sterker nog: Nederland heeft nog nooit zo goed gescoord! Lees hier wie wat heeft gewonnen.

Naar de medaillespiegel van Nederland 

Wanneer komen de Nederlanders in actie? 

De olympische vlam is gedoofd, de spelen zijn voorbij. In 2024 worden de nieuwe zomerspelen gehouden in Parijs. Dan komen de Nederlanders weer in actie.

Op deze dagen komt TeamNL in actie in Parijs 2024

Hier kijk je de Olympische Spelen op tv

Uren en uren aan sport ligt er voor ons in het verschiet. En dus zijn er behalve samenvattingen en registraties ook talkshows, interviews en andere zaken die je móet zien. Blijf TVgids.nl volgen om ook in 2024 op de hoogte te zijn van alle belangrijke uitzendingen en streams.

Meer over de Olympische Spelen

Sifan Hassan wint op de 10 kilometer!

Sifan Hassan wint haar tweede gouden medaille. Dit maal voor de 10.000 meter. Wat een prestatie!

Bekijk hier de video! 

Van Vleuten pakt goud!

Annemiek van Vleuten is Olympisch Kampioen in het tijdrijden. Ze wist als snelste het parcours rond de Mount Fuji te trotseren. 

Bekijk hier de video! 

Olympische droom Mathieu van der Poel in duigen

Mathieu van der Poel stopte eerder met de Tour de France om goed voorbereid te starten aan het mountainbikeparcours in Tokio. Helaas mocht het niet baten: een fikse valpartij maakte een einde aan zijn Olympische droom.

Kijk de valpartij hier terug 

Nederlandse roeiers starten Spelen met record

De Nederlandse roei-equippe is de Spelen uitstekend gestart. Vijf van de zes boten plaatsten zich direct voor de volgende ronde. Een daarvan is zelfs met een record.

Bekijk de roei-hoogtepunten hier 

De eerste 10 doelpunten van de Leeuwinnen in Tokio

De Oranje Leeuwinnen wonnen hun eerste wedstrijd in Tokio met maar liefst 10-3. Bekijk hier de video terug waarin ze doelpunt voor doelpunt korte metten maakten met Zambia.

Kijk de 10 doelpunten van Oranje hier 

De Olympiërs van de toekomst

Nu Usain Bolt en Michael Phelps hun sneakers en zwembroek aan de wilgen hebben gehangen is het tijd voor een nieuwe generatie atleten om Olympische helden te worden. Op wie moet je letten deze Spelen?

De Olympiërs van de toekomst