Nu & Straks op NPO 1

Primetime

Over NPO 1

NPO 1 is de grootste zender van Nederland en onderdeel van de Nederlandse publieke omroep (NPO). Op NPO 1 zie je voornamelijk nieuws, sport en breed amusement.

Actualiteiten

Op het gebied van nieuws zie je op NPO 1 de journaals van de NOS, en ook actualiteitenprogramma’s zoals EenVandaag. Actualiteiten worden het hele jaar door ook besproken aan de tafels van talkshows als M. Op vrijdag en Op1.

Evenementen

NOS doet op NPO 1 ook verslag van grote evenementen en gebeurtenissen zoals Koningsdag, Prinsjesdag, algemene beschouwingen en nationale herdenkingen. Andere omroepen zenden via NPO 1 ook grote evenementen uit zoals het Eurovisiesongfestival (AVROTROS), Pride Amsterdam (AVROTROS) en The Passion (EO/KRO-NCRV).

Sport

Sport op NPO 1 komt van NOS Sport, de sporttak van de NOS. Tijdens het voetbalseizoen zie je in Studio Sport de samenvattingen van de Eredivisie en de analyses in NOS Studio Voetbal. Grote evenementen zoals de Olympische Spelen en het WK Voetbal worden ook via NPO 1 uitgezonden. Verder verslaat NOS Sport onder meer wielrennen, hockey, schaatsen en tennis.

Amusement

NPO 1 is ook de zender voor breed amusement. Denk daarbij aan spelprogramma’s, consumentenprogramma’s en kwaliteitsseries. Grotere amusementsprogramma’s die te zien zijn op NPO 1 zijn Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw, Wie is de Mol en Maestro.

Calamiteitenzender

Tot slot is NPO 1 de calamiteitenzender van Nederland. Dat betekent dat als er zich een ramp voltrekt, je alle informatie via extra journaals op deze zender ontvangt.

Primetime, in de avond op tv

Het Primetime overzicht is dé tv gids om te ontdekken wat er vanavond vanaf 19:00 uur op televisie te zien is. Wissel van dag om een overzicht te krijgen van wat er de komende dagen allemaal ’s avonds te zien is.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in de complete tv gids te zien wat er over de hele dag of de komende dagen allemaal op televisie te zien is.

Ben je meer geïnteresseerd in wat er nu en straks op televisie is? Daar helpen we je natuurlijk ook graag mee. Via onze overzichtelijke Nu & Straks pagina laten we je zien wat er op dit moment op jouw favoriete tv zenders te zien is en wat er direct daarna zal beginnen.

Wil je meer controle over de tv gids? Pas hem aan naar jouw eigen voorkeuren door een gratis account aan te maken. Hier kun je zelf instellen welke zenders je wil zien en in welke volgorde. Daarnaast kun je meldingen aanzetten, zodat je de start van een favoriet televisie programma nooit meer hoeft te missen!