Over NPO 2

NPO 2 is de tweede zender van de Nederlandse publieke omroep (NPO). De zender onderscheidt zich van de andere NPO-zenders als de zender van de verdieping.

Omroepen op NPO 2

Op NPO 2 vind je veel duiding, kunst, cultuur, kwaliteitsdrama, literatuur, achtergronden en religie. Omroepen die veel uitzenden via deze zender zijn VPRO, HUMAN, NTR, EO en KRO-NCRV.

Nieuwsuur op NPO 2

Een van de vaste ankers op de latere avond van NPO 2 is Nieuwsuur, een actualiteitenprogramma van de omroepen NOS en NTR dat iedere avond dieper ingaat op de achtergronden van het nieuws. Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars presenteren afwisselend en ontvangen hoofdrolspelers en experts uit de actualiteit.

Achtergronden op NPO 2

Duiding en achtergronden zie je ook in 2DOC, de verzamelnaam van documentaires gemaakt door verschillende omroepen. De documentaires gaan over mensen, politiek, geld, cultuur, natuur, oorlog etc.. Bekende titels zijn The Trial of Ratko Mladic, Brommers Kiekn en De Levenseindekliniek.

Cultuur op NPO 2

Cultuur zie je op NPO 2 in het dagelijkse middagmagazine BinnensteBuiten. Daarin aandacht voor natuur, wonen en koken. Discussieprogramma’s zoals Hollandse Zaken en cultuuragenda’s zoals Nu te zien geven weer een ander cultureel beeld van Nederland weer. Tweemaal per jaar is er een nieuw seizoen van spel De Slimste Mens op NPO 2. 

Religie op NPO 2

Met uitzendingen van Eucharistieviering, Geloofsgesprek, De kapel en Songs of praise is er iedere zondagochtend plaats voor religie op NPO 2.

Uitzending Gemist

Een vast onderdeel van NPO 2 is Uitzending Gemist. Iedere dag tot 16:00 uur zie je op NPO 2 herhalingen van programma’s die in de afgelopen week op NPO 1, NPO 2 en NPO 3 te zien zijn geweest.

Journaals op NPO 2

NPO 2 dient ook als een soort reserve-NPO 1. Bijvoorbeeld tijdens grote evenementen zoals een WK Voetbal of Olympische Spelen. Dan verhuizen de uitzendingen van Het Journaal naar NPO 2 zodat de wedstrijden die te zien zijn op NPO 1 niet onderbroken hoeven worden voor nieuws en actualiteiten.

NPO 2 is opgericht op 1 oktober 1964.

Primetime, in de avond op tv

Het Primetime overzicht is dé tv gids om te ontdekken wat er vanavond vanaf 19:00 uur op televisie te zien is. Wissel van dag om een overzicht te krijgen van wat er de komende dagen allemaal ’s avonds te zien is.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in de complete tv gids te zien wat er over de hele dag of de komende dagen allemaal op televisie te zien is.

Ben je meer geïnteresseerd in wat er nu en straks op televisie is? Daar helpen we je natuurlijk ook graag mee. Via onze overzichtelijke Nu & Straks pagina laten we je zien wat er op dit moment op jouw favoriete tv zenders te zien is en wat er direct daarna zal beginnen.

Wil je meer controle over de tv gids? Pas hem aan naar jouw eigen voorkeuren door een gratis account aan te maken. Hier kun je zelf instellen welke zenders je wil zien en in welke volgorde. Daarnaast kun je meldingen aanzetten, zodat je de start van een favoriet televisie programma nooit meer hoeft te missen!