Over RTL 4

RTL 4 is een van de drie grote familiezenders van Nederland, naast NPO 1 en SBS 6. RTL 4 hoort bij RTL Nederland, onderdeel van de Luxemburgse RTL Group. De directeur van RTL is oud-presentator Peter van der Vorst.

Gezinnen kijken RTL 4

RTL 4 is de grootste zender van RTL met ook de breedste doelgroep. De programmering richt zich op gezinnen met kijkers tussen de 20 en 54 jaar. Op de zender zie je veel nieuws, amusement, talkshows en series.

Dagelijkse programma's op RTL 4

Vaste programma’s die dagelijks terugkeren bij RTL 4 zijn RTL Nieuws, RTL Boulevard, Editie NL, Koffietijd, Jinek en RTL Ontbijtnieuws. De soapserie Goede Tijden Slechte Tijden is al 30 jaar vaste prik aan het begin van de doordeweekse RTL 4-avond. Nieuw succes is de quiz Ik weet er alles van met Ruben Nicolai.

Presentatoren van RTL 4

Bekende gezichten op RTL 4 zijn Beau van Erven Dorens, Eva Jinek, Ruben Nicolai, Chantal Janzen, Martijn Krabbé, Jan de Hoop, Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille la Lauw, Caroline Tensen, Luuk Ikink, Humberto Tan, Art Rooijakkers, John Williams en Katja Schuurman. 

Titels op RTL 4

Iedere avond is er bij RTL 4 ruimte voor amusement. Bekende titels zijn Expeditie RobinsonObese, Help mijn man is klusser, Beter laat dan nooit, Het Spaanse dorp: Polopos, Helemaal het Einde, Uitstel van Executie, Topdokters, Kopen zonder kijken, Married at First sight, The Voice of Holland, The Voice Senior en Hollands Got Talent

Commercieel avontuur

RTL 4 was de eerste commerciële zender in Nederland, opgericht in 1989 onder de naam RTL-Veronique. De zender heeft een Luxemburgse eigenaar omdat er anno 1989 nog geen commerciële televisie mocht worden gemaakt in Nederland. Via een zogeheten U-bochtconstructie kon RTL 4 via Luxemburg toch op de Nederlandse kabel worden uitgezonden.

RTL staat voor Radio Télévision Luxembourg.

Primetime, in de avond op tv

Het Primetime overzicht is dé tv gids om te ontdekken wat er vanavond vanaf 19:00 uur op televisie te zien is. Wissel van dag om een overzicht te krijgen van wat er de komende dagen allemaal ’s avonds te zien is.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in de complete tv gids te zien wat er over de hele dag of de komende dagen allemaal op televisie te zien is.

Ben je meer geïnteresseerd in wat er nu en straks op televisie is? Daar helpen we je natuurlijk ook graag mee. Via onze overzichtelijke Nu & Straks pagina laten we je zien wat er op dit moment op jouw favoriete tv zenders te zien is en wat er direct daarna zal beginnen.

Wil je meer controle over de tv gids? Pas hem aan naar jouw eigen voorkeuren door een gratis account aan te maken. Hier kun je zelf instellen welke zenders je wil zien en in welke volgorde. Daarnaast kun je meldingen aanzetten, zodat je de start van een favoriet televisie programma nooit meer hoeft te missen!