Over RTL 7

RTL 7 is een van de vier zenders van RTL Nederland, onderdeel van de Luxemburgse RTL Group.

Mannenzender RTL 7

RTL 7 heeft een mannelijk profiel en noemt zichzelf een ‘mannenzender’. In de programmering uit zich dat met veel sportprogramma’s en actiefilms- en series. De zender heeft als slogan ‘Meer voor mannen’. 

Programma's RTL 7

Bekende programma's op RTL 7 zijn realityprogramma's zoals Idioten op de weg en Stop! Politie. In de avonduren zendt RTL 7 vaak een film uit. Meestal is dat een actiefilm of actiecomedy. Overdag zie je er herhalingen van comedyseries zoals Flodder, Allo allo en Married with children. In de ochtend programmeert RTL 7 series voor kinderen. 

Darts op RTL 7

RTL 7 is ook de thuisbasis van de dartsport. Met RTL 7 Darts worden alle grote toernooien in de dartwereld op de voet gevolgd. In de uitzendingen op televisie zie je interviews met spelers, analyses van dartkenners en beelden van toernooien wereldwijd.

Ontstaan RTL 7

De zender bestaat sinds 2005, toen het de toenmalige tv-zender Yorin verving.

Primetime, in de avond op tv

Het Primetime overzicht is dé tv gids om te ontdekken wat er vanavond vanaf 19:00 uur op televisie te zien is. Wissel van dag om een overzicht te krijgen van wat er de komende dagen allemaal ’s avonds te zien is.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in de complete tv gids te zien wat er over de hele dag of de komende dagen allemaal op televisie te zien is.

Ben je meer geïnteresseerd in wat er nu en straks op televisie is? Daar helpen we je natuurlijk ook graag mee. Via onze overzichtelijke Nu & Straks pagina laten we je zien wat er op dit moment op jouw favoriete tv zenders te zien is en wat er direct daarna zal beginnen.

Wil je meer controle over de tv gids? Pas hem aan naar jouw eigen voorkeuren door een gratis account aan te maken. Hier kun je zelf instellen welke zenders je wil zien en in welke volgorde. Daarnaast kun je meldingen aanzetten, zodat je de start van een favoriet televisie programma nooit meer hoeft te missen!